Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Pingvin Rugby Club
Dam

Malmö open sevens
2019-04-16 11:09
bilder av helgen

I helgen 13- 14 april var det dags för det första turnering av säsongen.


Tuffa matcher i kylan och den skånska blåsten. Mycket bra match mot Sveriges akademilandslag. Allt som vi har tränat på funkade, men de var bara bättre. Det är därför de är ett landslag.


Första halvlek mot Danska landslaget gick bra. Men i halvtid bytte coachen spelare på fel positioner så första halvleks kemi försvann tyvärr. Förlust i denna match också, men bra träningsmatcher inför resten av turneringen och vi gjorde försök mot båda lagen. Sista matchen för dagen var mot Kalmar.


Vinst mot Kalmar! Kalmar gav oss tillräckligt rum att spela vårt spel och det visades. Efter två tuffa (landslagsnivå) matcher, kunde vi äntligen spela vårt spel! Klungspelare sög in motståndare och kedjan avslutade från sidorna. Textbok rugby!

 


På söndage spelade Pingvinerna först mot inbjudningslaget Tabosoro Angels med inbjuda landslagsspelare från Sverige, Danmark och Norge. De var ett snäpp bättre än Pingvin och var framförallt snabbare i rucksen, där de stal några av Pingvins bollar. De lyckades också hitta lite luckor i Pingvins försvar och vann därmed matchen med några försök.


Efter lördagens matcher var vi bästa 3:a av de tre grupperna, vilket ju i och för sig var väldigt bra.


Oj oj oj! Vilken match!! Pingvins damlag gick in och bara ägde hela matchen mot norska landslaget. 4:e landslaget i turneringen…. Spelet fungerade till 100% och norskorna hade inte en chans. Försöken rullade in och även om man i sista minuten släppte igenom ett försök, vann våra duktiga tjejer!!! 


Plate final: Pingvin Rugby Club efter ännu en fantastiskt bra laginsats av våra tjejer. Vänersborg, som är Sveriges styrande mästare, blev bedövade av pingvinens damer. Klungan, inkast, rucksen, bollskills, speed, Pingvin damerna luktade vinsten och allt, verkligen allt fungerade. En värdig match för damerna att sluta turneringen med och ett tydligt budskap för rugby Sverige.


Pingvin är ett lag som ska räknas med den här säsongen

 

Alla resultat:

Sverige akademi – Pingvin 24-5

Danska landslaget – Pingvin 29-5

Pingvin – Kalmar 50 -5

Tabosoro Angels – Pingvin 28-0

Pingvin – Norge dam 31-7

Pingvin – Vänersborg 34-5

Nyhetsarkiv
2019-08-26 08:02
Spelarsponsring damer!2019-06-19 07:21
Distrikt Mästerskap2019-05-13 13:01
Malmö open sevens2019-04-16 11:09
Sweden 7s slutspel2018-06-18 11:40