Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Pingvin Rugby Club
Dam
Information
Huvudtränare
James Campbell
Assisterande tränare
Tim Schumacher

Lagledare
Fredrik Mårtensson

Lagkapten
Maja Andersson

Träningstider
Se kalender
Spelarsponsring damer!
2019-06-19 07:21
Nu går det finfint att sponsra våra damer precis som herrarna.
Nu erbjuder vi företag eller privatpersoner att sponsra sin favoritspelare och sin favoritklubb!

För 1500:- per år så finns man med som personlig sponsor på hemsidan under lagets sida och i matchprogram. Vi kommer naturligtvis också att erbjuda finfina fototillfällen med er sponsrade spelare.

Damerna kan ni se om ni väljer Senior i toppen av hemsidan och sedan Dam på deras sida väljer man truppen så kan man se spelarna där med lite info och där kommer vi också att lägga upp logga mm från sponsorn!  direktlänk http://www.pingvin.nu/sida/?ID=262769

Vill ni sponsra en eller flera spelare så ta antingen kontakt med spelaren eller skicka ert intresse till damer@pingvin.nu. Först till kvarn.....

Sweden 7s Rugby Series - dam Kval Mitt-Syd
2019-05-18 18:45
Pingvin damer spelade deras 3: omgång i 7manna.

I Göteborg blev det 3 vinster och en förlust.

Första 2 matcherna var en bra varming up efter damernas 3 timmers bussresa. Dom lyckades bra mot Lugi (Lund) men tappade koncentration mot Göteborg som enkelt utnyttjade pingvinets misstag.

Pingvin RC - Lugi   32-00
Göteborg - Pingvin RC 19-21

Sen var det dags till Sverige mästaren. Vänersborg är ett välutbildat lag som gör få misstag av sig själv och är snabbt att attackera. Och med en Pingvinare på bänken för 2 minuter, var dem för tuffa. Slut resultatet blev:

Vänersborg - Pingvin RC 20-12

Nu spelades Pingvin tjejer om 3:plats mot våra "grannen" från Malmö.
Båda lag känner varandra bra och det är svårt att överraskar. Pingvin damerna kämpar som om de redan  spelafe i SM final och det visades på planen. Allt funkades och det visades i resultatet:

Pingvin RC - Malmö RC 17-7

Nästa omgång bli i Lund nästa veckan kl 13:00
Distrikt Mästerskap
2019-05-13 13:01

Förra söndagen spelades DM mellan Skåneklubbarna med Helsingborg som värdklubb.

Pingvins herrar vann samtliga matcher och blev DM-mästare medan damerna vann de två gruppmatcherna, men förlorade finalen med bara ett försök och fick därmed nöja sig med DM-silver.


Resultat damerna: 
PRC-Malmö 39-0
PRC-Lugi 34-0
Final:
PRC-Malmö 12-17


Resultat herrarna:
PRC-LUGI 52-0
PRC- Malmö 33-0

Sweden 7s Rugby Series - dam Kval Syd-Norr
2019-05-06 13:23
Några av bilderna från vår fantastiska husfotograf Christer Thorell (kolla upp honom på facebook!)

I helgen var det årets första rugbyturnering för damerna där de spelade för poäng.

Lag från norr kom hela vägen ner till Trelleborg för att möta sydlagen. Totalt var det 10 lag som tävlade på Pilevallen.

 

Efter Malmö open sevens för 2 veckor sen var det ett riktigt test för Pingvin-damerna att mäta sig mot övriga Sverige.

Dagens resultat talar för sig själva. Damerna spelade med passion, beslutsamhet och som ett lag som har tränat tillsammans de senaste 4 månaderna! Hard work pays off!

Pingvin RC - Enköping RK                             27 – 07
Sthml Berserkers RFC - Pingvin RC             00 – 45

Malmö RC - Pingvin RC                                 17 – 31

 

Finalen startade som planerat, solidt försvar och genom att testa oppositionen för deras svagheter. Tyvärr gjorde vi några mindre misstag i andra halvlek, vilket ett lag som Exiles olyckligtvis drar fördel av.

Exiles Ladies - Pingvin RC                            10 – 05

 

Trots allt, ett mycket bra första resultat. Ladies hade en välförtjänt ledig söndag, men tränar igen måndag kväll till DM nästa vecka i Helsingborg.

 

Stort tack till allt som hjälpte till för att göra turneringen till en succé för rugby, Pingvin och lagen.

Till alla supportrar som kom och hejade på lagen, alla där ute, ett stort tack.

Kolla hemsidan för nästa match, både hemma och borta!


Malmö open sevens
2019-04-16 11:09
bilder av helgen

I helgen 13- 14 april var det dags för det första turnering av säsongen.


Tuffa matcher i kylan och den skånska blåsten. Mycket bra match mot Sveriges akademilandslag. Allt som vi har tränat på funkade, men de var bara bättre. Det är därför de är ett landslag.


Första halvlek mot Danska landslaget gick bra. Men i halvtid bytte coachen spelare på fel positioner så första halvleks kemi försvann tyvärr. Förlust i denna match också, men bra träningsmatcher inför resten av turneringen och vi gjorde försök mot båda lagen. Sista matchen för dagen var mot Kalmar.


Vinst mot Kalmar! Kalmar gav oss tillräckligt rum att spela vårt spel och det visades. Efter två tuffa (landslagsnivå) matcher, kunde vi äntligen spela vårt spel! Klungspelare sög in motståndare och kedjan avslutade från sidorna. Textbok rugby!

 


På söndage spelade Pingvinerna först mot inbjudningslaget Tabosoro Angels med inbjuda landslagsspelare från Sverige, Danmark och Norge. De var ett snäpp bättre än Pingvin och var framförallt snabbare i rucksen, där de stal några av Pingvins bollar. De lyckades också hitta lite luckor i Pingvins försvar och vann därmed matchen med några försök.


Efter lördagens matcher var vi bästa 3:a av de tre grupperna, vilket ju i och för sig var väldigt bra.


Oj oj oj! Vilken match!! Pingvins damlag gick in och bara ägde hela matchen mot norska landslaget. 4:e landslaget i turneringen…. Spelet fungerade till 100% och norskorna hade inte en chans. Försöken rullade in och även om man i sista minuten släppte igenom ett försök, vann våra duktiga tjejer!!! 


Plate final: Pingvin Rugby Club efter ännu en fantastiskt bra laginsats av våra tjejer. Vänersborg, som är Sveriges styrande mästare, blev bedövade av pingvinens damer. Klungan, inkast, rucksen, bollskills, speed, Pingvin damerna luktade vinsten och allt, verkligen allt fungerade. En värdig match för damerna att sluta turneringen med och ett tydligt budskap för rugby Sverige.


Pingvin är ett lag som ska räknas med den här säsongen

 

Alla resultat:

Sverige akademi – Pingvin 24-5

Danska landslaget – Pingvin 29-5

Pingvin – Kalmar 50 -5

Tabosoro Angels – Pingvin 28-0

Pingvin – Norge dam 31-7

Pingvin – Vänersborg 34-5