Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Pingvin Rugby Club
Boende sökes
2019-04-23 08:52
Pingvin söker fortfarande boende till spelare.

Har ni vetskap om ett ev boende tipsa gärna styrelsen@pingvin.nu eller herrar@pingvin.nu

Allt av intresse!
Malmö open sevens
2019-04-16 20:24

I helgen 13- 14 april var det dags för det första turnering av säsongen.


Tuffa matcher i kylan och den skånska blåsten. Mycket bra match mot Sveriges akademilandslag. Allt som vi har tränat på funkade, men de var bara bättre. Det är därför de är ett landslag.


Första halvlek mot Danska landslaget gick bra. Men i halvtid bytte coachen spelare på fel positioner så första halvleks kemi försvann tyvärr. Förlust i denna match också, men bra träningsmatcher inför resten av turneringen och vi gjorde försök mot båda lagen. Sista matchen för dagen var mot Kalmar.


Vinst mot Kalmar! Kalmar gav oss tillräckligt rum att spela vårt spel och det visades. Efter två tuffa (landslagsnivå) matcher, kunde vi äntligen spela vårt spel! Klungspelare sög in motståndare och kedjan avslutade från sidorna. Textbok rugby!

 


På söndage spelade Pingvinerna först mot inbjudningslaget Tabosoro Angels med inbjuda landslagsspelare från Sverige, Danmark och Norge. De var ett snäpp bättre än Pingvin och var framförallt snabbare i rucksen, där de stal några av Pingvins bollar. De lyckades också hitta lite luckor i Pingvins försvar och vann därmed matchen med några försök.


Efter lördagens matcher var vi bästa 3:a av de tre grupperna, vilket ju i och för sig var väldigt bra.


Oj oj oj! Vilken match!! Pingvins damlag gick in och bara ägde hela matchen mot norska landslaget. 4:e landslaget i turneringen…. Spelet fungerade till 100% och norskorna hade inte en chans. Försöken rullade in och även om man i sista minuten släppte igenom ett försök, vann våra duktiga tjejer!!! 


Plate final: Pingvin Rugby Club efter ännu en fantastiskt bra laginsats av våra tjejer. Vänersborg, som är Sveriges styrande mästare, blev bedövade av pingvinens damer. Klungan, inkast, rucksen, bollskills, speed, Pingvin damerna luktade vinsten och allt, verkligen allt fungerade. En värdig match för damerna att sluta turneringen med och ett tydligt budskap för rugby Sverige.


Pingvin är ett lag som ska räknas med den här säsongen

 

Alla resultat:

Sverige akademi – Pingvin 24-5

Danska landslaget – Pingvin 29-5

Pingvin – Kalmar 50 -5

Tabosoro Angels – Pingvin 28-0

Pingvin – Norge dam 31-7

Pingvin – Vänersborg 34-5
Nu startar Pingvin Minis U4-U6!
2019-04-05 14:22
Söndagen den 28/4 är det premiärträning för de allra yngsta!

Vi startar en träning för de yngre pingvinerna de som är 4-6 år. Tanken är att vi tränar(har roligt) varje Söndag kl 11:00 på Pilevallen och vi håller på ca 1h.
Öppet för alla barn mellan 4-6 år som vill ha roligt med en rugbyboll och fantastiska tränare!

Vid intresse så skicka barnens namn och ålder till ungdomsansvarig@pingvin.nu
Tränarmöte med nya Director of youth rugby!
2019-03-12 18:45
Genomgång för alla klubbens tränare med Karl Savimaki vår nya Director of Youth Rugby(ungdomsamsvarig)!
Stort Tack till Skåneidrotten som gör detta möjligt!

Foreläsning -- näringsriktig kost för dig som tränar mycket
2019-03-07 09:10

i samarbete med Skåneidrotten organiserar föreläsning:

Näringsriktig kost för dig som tränar mycket

För att nå framgång som idrottare, gäller det att ha marginalerna på sin sida. Förutom talang, mental styrka och motivation måste fokus riktas mot två primära faktorer; optimalt intag av energi- och näringsämnen samt effektiv träning. Maximal träningseffekt skapas då intaget av energi- och näringsämnen står i proportion till idrottarens behov.

Innehål:

• Näringslära för idrottaren

• Energi, energiförbrukning och att hitta balansen

• Bra matval vid träning och tävling

• Vätska och vätskebalans

• Matpusslet i praktiken

• Råd och tips för högenergiförbrukare

• Måltidsordning – och timing av måltider i samband med träning

• Rätt mat och dryck för återhämtning


Utbildare är Emma Bergman är utbildad legitimerad dietist från Göteborgs universitet. Hon fortsatte sina studier efter examen med kurser inom idrottsnutrition och diabetesbehandling ur ett kostperspektiv.


När:

Torsdag, den 9:e maj
Klubbhus öppet: kl. 18:00

Börjar: kl. 18:30

Slut: kl. 21:30

Vi välkomnar alla spelare från små till stora och från ungdomar till seniorer. Föräldrar till ungdomar är också mer än välkomna, för det är ni som lagar maten till våra framtida rugbystjärnor!Penguins-matchen mot Oxford 2019
2019-02-21 17:35

Den 20:e februari  spelade Penguins Rugby Club den årliga matchen mot Oxford University Rugby Club. Det var två stycken från Pingvins A-lag som var med. Erik Mårtensson och Noel Strandqvist spelade var sin halvlek och enligt Richmond och Penguins coach Steve Hill spelade grabbarna jättebra. Oxford ledde med 20 minuter kvar men Penguins tog hem vinsten 22-34. Bra gjort grabbar! / Mark Stacey

Nyheter från våra grupper