Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Pingvin Rugby Club
Pingvin vänner! Stöd Pingvin, helt gratis!
2018-09-23 13:38

Ni glömmer väl inte att stödja Pingvin RC samtidigt som ni ändå gör era egna inköp?

Stöd Pingvin.pdf »

USM
2018-09-22 10:21
I helgen är ungdomssektionen i Vänersborg för att spela USM. På bilden är det våra U10 som värmer upp tillsammans med tränaren Jimmie Danielsson
Intresseanmälan supporterresa Final 2
2018-09-21 07:56
Vi undersöker nu intresset av en gemensam supporterresa till Stockholm för final 2 den 6/10

Tanken är buss och avresan lär bli runt 05:00 på morgonen.

Ca priser just nu är blir vi runt 50 personer blir priset ca 550:-
runt 40 personer blir priset ca 650:-
runt 30 personer blir priset ca 850:-

Är intresset stort skickar vi ut en bindande anmälan.

Intresseanmälan görs till ordforande@pingvin.nu alt via messenger eller sms till ordförande Daniel Sörensson.
Vi vill ha intresseanmälan senast Onsdagen den 26/9.
Semifinal 2
2018-09-12 13:49
Foto:Christer Thorell
På Lördag är det dags för andra semifinalen för herrarna mot Göteborg. Pingvin leder med 34-0 inför Lördagens match. Avspark 15:00 och inträdet för de som är äldre än 18 är 100:-
Baren, Grillen och shoppen är öppna som vanligt. Kanske dags att rusta sig inför hösten med mössa och paraply från Pingvin!
Pingvins damer fick ge upp
2018-09-12 10:11

Pingvins damlag har pga alltför många skador under året tvingats ta det tunga beslutet att inte fullfölja slutspelet i rugbyallsvenskan.


När säsongen började hade damlaget 24 spelare tillgängliga. 

Innan säsongen ens börjat hade två flyttat från Trelleborg och en knäskadats. 

Därefter följde brutet nyckelben, bruten arm, brutet finger, bruten hand, meniskskada, brutet båtben, nysytt sår, ryggskott, en flyttade utomlands och en kunde inte spela av privata skäl. Då återstod endast 11 spelare och även med en inlånad räckte inte detta till att fullfölja slutspelet. Inför andra semifinalen hade laget kunnat ställa upp med endast 12 spelare, vilket tyvärr var långt ifrån tillräckligt för att fortsätta 15-manna-slutspelet. 


Damrugbyn brukar vara ganska förskonad från skador. Blåmärken och ömma kroppar hör så klart till vanligheterna i en kontaktsport, men utöver det brukar det max vara 2-3 skador under en säsong. 

Pingvins kapten och vicekapten, Sanna Solomon och Maria Malmgren var som alla andra bedrövade över att behöva ta detta beslut, men efter lördagens semifinal mot Exiles fanns endast ett sargat lag kvar. 


Inför 2019 ser dock läget helt annorlunda ut igen. Skadorna kommer att läkas under hösten och dessutom kommer ytterligare tre tjejer tillbaka från långtidsskador och utomlandsspel. 

Det har också dykt upp ett par unga tjejer som visat intresse för att börja träna rugby så framtiden ser betydligt ljusare ut än vad denna hösten gör. 


Det är aldrig roligt att behöva lämna ett besked som detta till motståndarna och till Svenska Rugbyförbundet, men tyvärr fanns det ingen lösning att hitta för årets damlag vilket hela Pingvin med spelare, ledare och styrelse beklagar.  TK och Sthl Exiles informerades igår. 

Guildford
2018-09-09 11:26
I fredags var Guildford RFC på plats med sitt gamla U18 lag(de har inte spelat ihop på ett år) 2017 vann de titeln som Englands bästa U18 lag. De vann i fredags mot vårt social team och därefter blev de umgänge i klubben.
En trevlig rugbykväll!
Nyheter från våra grupper