SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pingvin Rugby Club

Ungdomar – allmänt
På denna sida finner ni mer allmän information om Pingvins ungdomsverksamhet som berör ungdomslagen, såsom Aktivitetskalender, Anmälningsinfo, Pingvins Ungdomspolicy, Info till Nybörjare etc.

I undermenyerna – U8 till U20 – finner ni relevant information om respektive lag, såsom träningstider och plats, tränare och deras kontaktuppgifter, lagbilder m.m.

I Pingvins fotogalleri återfinner ni dessutom bilder tagna av ungdomarna under olika matcher, resor och turneringar. Bildgalleri »
Info till Nybörjare
Nybörjare såväl som föräldrar och mer rutinerade spelare SKALL läsa Pingvin Rugby Clubs Vett och etikett » regler rörande hur man som spelare, förälder, tränare och åskådare skall uppföra sig.

Alla nybörjare och övriga intresserade bör även ta sig en titt på vår sida Rugbykunskap », där ni återfinner en bra introduktion till rugbyn, dess historia och traditioner, regler och spelformer. Dessutom innehåller sidan en hel del nyttig information rörande prova-på-träning, utrustning man kan behöva, försäkringar vid skada m.m.

Har ni några frågor rörande de olika lagen föreslår vi att ni går in på respektive lags sida och mailar till tränarna. Man kan även vända sig till klubbens foraldraansvarig@pingvin.nu
om man har frågor eller tips på aktiviteter.
Resor, anmälningar och passkopior
Då ungdomar ofta kan variera stort i storlek, måste vi ibland kunna verifiera deras ålder på i synnerhet internationella turneringar. Vi ber därför alla föräldrar lämna en kopia på deras pass som vi kan ha i respektive lags lagpärm. Det går även bra att snyggt fotografera passet med telefonen och sända det till lagets/tränarnas mail adress (dvs INTE till google groups maillistan utan till u10@pingvin.nu, U12@pingvin.nu etc)

Pingvin kommer att skicka ut en kallelse ca 3 veckor innan aktivitetsdag när det gäller anmälningar till de olika aktiviteterna. Ni MÅSTE även kolla i skräpkorg på er mejl då den kan hamna där, gör den det kontakta ekonomi@pingvin.nu.
Pingvins Ungdomspolicy
Syftet med policyn är att säkerställa att rugbyns värderingar samt att ett generöst synsätt på ungdomar alltid kommer att ligga till grund för, samt styra klubbens ungdomsverksamhet oberoende av vem som leder verksamheten.

  • Alla ungdomar, oberoende av hudfärg, kön, etniskt ursprung m.m. som vill spela rugby i Pingvin Rugby Club får göra detta.
  • Ingen s.k. ”toppning” förekommer generellt i våra ungdomslag. Undantag kan göras vid speciella tillfällen, om också spelarna i lagen deltar i beslutet.
  • Alla spelare får spela ungefär lika mycket under matcherna, oberoende av spelskicklighet.
  • Vi jobbar så att våra rugbyungdomar känner tillhörighet i Pingvin RC och därmed vill stanna kvar i klubben på någon nivå hela livet.
  • Vi skall lära våra ungdomar vad det betyder att spela rugby, gentlemanna- sporten, och lära dem rugbysportens grundvärderingar genom att; förutom att utveckla våra  ungdomsspelare på det rugbymässiga planet, också utveckla dem på det personliga planet, genom att lära dem tolerans och empati för motståndare, domare och även andra människor utanför rugbykretsarna.
  • Vi ger våra ungdomar den tid och det stöd de behöver individuellt, för att utvecklas. Vi vet ju att ungdomar utvecklas i olika takt. Alla, både de duktiga och de mindre duktiga, har rätt till utveckling.
  • Vi jobbar för att få en riktig klubbsammanhållning som innebär att ungdomslagen och spelarna får en vilja att utvecklas tillsammans och därigenom göra resultat.
  • Vi lär våra ungdomar samt driver hela ungdomsverksamheten med mottot: Det är inte att vinna som är det viktiga, utan att vi får spela rugby och vara tillsammans, och ha roligt. Vinner vi sedan så är det ett viktigt plus.
  • Vi uppmuntrar och stimulerar föräldrarna att aktivt delta i verksamheten på olika nivåer inom föreningen, med avgränsningen att det är tränarna och lagledarna som styr ungdomslagen gällande den sportsliga delen.
PINGVIN RUGBY CLUBS  STYRELSE