SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pingvin Rugby Club

Bli medlem i Pingvin Rugby Club
INFO HÄR
Spelarsponsor
2023-03-29 14:43

Nu drar Pingvin igång sin spelarsponsring för 2023 års säsong!

 

Vill ni stödja Pingvin och samtidigt synas med er favoritspelare? Självklart!

 

Se bild ovan hur det ser ut på hemsidan. Spelarprofilerna finns under menyerna överst på hemsidan.

Välj Seniormenyn och där under antingen 1st XV eller Dam och därunder väljer ni truppen så kommer vi att lägga upp spelarna där efterhand med sina profiler och er logga!

 

Vi presenterar Spelarna med er logga på hemsida, vid matcherna och förhoppningsvis i ett matchprogram nära er!

 

Låter det intressant ta kontakt med sponsoransvarig@pingvin.nu

 

Pingvins syn på händelserna kring vår arena och lite bakgrund
2023-03-22 08:11

Först  vill vi säga att vi har haft och har ett väldigt bra samarbete med Fritidsförvaltningen som hela tiden försöker lösa problem och hitta lösningar på allt, utan deras hjälp i dessa turerna så hade vi varit helt på botten.

 

Bakgrund

 

Juni 2008:

Dagon köper Köpingeskolan och den omgivande marken för att i samråd med Trelleborgs kommun göra en ny detaljplan för området. I samband med den affären upptäcks det att Pingvins klubbstuga inte finns med i någon situationsplan hos kommunen. Det enda som hittas är ett gammalt tillfälligt bygglov på klubbstugan som gått ut för länge sedan.

 

2010:

Köpet går tillbaka då Trelleborgs kommun och Dagon inte kommit överens om ny detaljplan. I samband med detta börjar kommunen planera för hur området skall användas framöver.

 

2014:

Köpingeskolan rivs. I samband med detta försöker Pingvin få gehör för behovet av fler ungdomsplaner på ytan då de befintliga är alldeles för små. Ett medborgarförslag för att anlägga en U14-plan på området går igenom men verkställs aldrig.

Trelleborgs kommun och Pingvin påbörjar ett gemensamt arbete för att förbättra Pingvins möjligheter gällande bland annat både mått på planer (senior och ungdom) och omklädningsrum. 

2015:

Pingvin är sedan många år en av landets ledande rugbyklubbar, och får därför en förfrågan om att ordna landskamp på Pilevallen via Svenska Rugbyförbundet. Pingvin tackar ja men det hela faller på att planen på Pilevallen inte möter Rugby Europés regelverk storleksmässigt. Planen fattas 14m på längden och 10m på bredden för att vara tillåten för landskampsspel.

Pingvin undersöker möjligheten att bygga omklädningsrum bakom en av de små ungdomsplanerna. Detta går dock inte igenom då Trelleborgs kommun inte beviljar nyttjanderätt och inte vill besluta om bygglov på Pilevallsområdet. Samtidigt pågår också en utredning om breddning och förlängning av huvudplanen och om att anlägga en ny ungdomsplan där Köpingeskolan stått. Arbetet med fritidsförvaltningen är väldigt positivt. Att utöka området kring Pilevallen stöter på patrull då det är minst 3 olika markägare. Det är streckprickad mark på 3 sidor om planen och den fjärde sidan behöver skolan för sin utbyggnad.

 

2016:

Det står klart att det är omöjligt att utveckla Pilevallsområdet då det inte finns tillgång till mer mark, varken nyttjanderätt eller bygglov på marken, och då Trelleborgs kommun planerar på lång sikt annan verksamhet på området.

Tillsammans med fritidsförvaltningen påbörjas då detta konstaterats ett arbete med att försöka hitta ett nytt område där rugbyn på sikt kan växa. Då Pingvin under många framgångsrika år satt Trelleborg på Sveriges rugbykarta pratar Fritidsförvaltningen också om att de vill försöka skapa vad de kallar Trelleborg Rugby Center, med ambitionen att bli ett nav i Svensk rugby. Trelleborgs kommun vill att Pingvin skall kunna ordna landskamper i Trelleborg då detta skulle bidra positivt till både klubben och kommunen.

 

De område som tillsammans med Trelleborgs kommun undersöks då är:

  • Delar av Vångavallens mindre planer
  • Gräsytan söder om Söderslättshallen
  • Ytor kring nya Vattentornet
  • Snarringe gamla IP
  • Skegrie

 

Inget av dessa alternativ visar sig lämpliga, antingen är ytorna inte tillräckliga eller så finns andra hinder (t ex stora installationskulvertar). Även ett konkret förslag med en privat markägare dyker upp i närheten av Maglarp, men inte heller detta skulle ge tillräckligt med ytor.

 

Under 2016/2017 står det också klart att en ny detaljplan för Köpingeområdet håller på att tas fram och då planeras andra aktiviteter in på Pilevallsområdet. Där finns inte längre plats för rugby. Fritidsförvaltningen får i uppdrag av kommunledningen att hitta en ny plats för Pingvin.

 

2017:

Trelleborgs kommun presenterar en tidig skiss gällande detaljplan med förslag på ett område ovanför Ymorvallen, som skulle kunna bli Pingvins nya hemvist.

 

2018:

Pingvin planerar för en framtida flytt och en framtida strategi med Barn och ungdomsrugby som fokus.  Trelleborgs kommun lovar att det nya området skall stå klart innan Pingvin lämnar det gamla.

 

2019/2020:

Pingvin anställer en ungdomsansvarig med huvudfokus på att få ungdomsrugbyn att växa. Detta görs med projektpengar från allmänna arvsfonden. Pingvin ser möjligheten att bli en större förening på det nya området, och då också kunna bära kostnaderna själva efter projektets slut. Under 2020 förs diskussioner med kommunen kring nya arenans utformning och våra behov.

 

2020/2021:

Trelleborgs kommun meddelar att Engelska skolan skall byggas och att de har blivit lovade tillträde till vår plan redan sommaren 2021, trots att Pingvin då, rakt emot vad som tidigare utlovats, inte har något nytt område att flytta till. Pingvin blir helt enkelt bortkörda från Pilevallen i Maj 2021.

 

Under denna tiden lär det ha funnits röster inom kommunen som förordade att Pingvin skulle spela på planer i Malmö eller andra kommuner till dess området vid Ymorvallen står klart. Tack vare fritidsförvaltningens och vissa politikers engagemang räddades rugbyn kvar i Trelleborg. Samtidigt splittras hela föreningen då seniorer skall träna och tävla i Gylle och barn/ungdomar vid Söderslättshallen.

 

2022:

Pingvins herrar vinner Allsvenskan och tar hem guldet till Trelleborg, för första gången på 19 år.

Damerna bärgar även de guldet i damallsvenskan tillsammans med Skånelaget, där 14 spelare av 23 kommer från Pingvin. Pingvin är nu officiellt Sveriges bästa rugbyklubb, trots utmaningarna hemlösheten innebär.

 

Årsskiftet 2022/2023:

Vi konstaterar upphetsat att en etablering på området påbörjas med staket. Det visar sig dock snart att det inte finns varken bygglov eller startbesked. Etableringen avbryts och ärendet skjuts än en gång på framtiden.

 

Det hade naturligtvis varit önskvärt med en hantering av bygglovshandlingar parallellt med förfrågningsunderlag, för en snabb start när upphandling väl är genomförd. Arbetet är fortfarande inte igång och snart är det bara tre månader innan det senaste beskedet om när det skulle stått klart. Det kommer m a o att bli ytterligare försening och de nya planerna kommer troligen inte vara klara förrän även denna säsongen är över. Sannolikt kan Pingvin då kanske spela den första matchen på den nya arenan först i Maj 2024. Då har Pingvin varit ifrån Pilevallen sedan Maj 2021. Det blir tre år utan hemvist. Skulle det ske mirakel och planen är klar till höstens matcher är det ändå över 2,5 säsonger sedan Pingvin lämnade Pilevallen.

 

Första löftet var att den nya arenan skulle vara klar innan vi flyttade. Andra löftet var att Pingvin  skulle spela ett halvår i Gylle. En bit in i 2021 blev det tydligt att det skulle dra ut mer på tiden då detaljplaner mm tog sin tid eftersom de inte var gjorda innan. I samband med detta insåg också Trelleborgs kommun att Ymorvallen inte var med i detaljplanerna, vilket medförde att hela områdets behövde revideras. Och då var det tredje löftet att det var ytterligare ett halvår bort.

 

2022 såg vi med tillförsikt att nu skall vi äntligen få se starten av arenan men då upphandlingsarbetet inte startade då man senare gjorde om upphandlingen till att handla om en klimatsmart plan med biokol och fjärrvärme så drog upphandlingen ut på tiden. Det stod då också klart att det inte blir ett nytt område i fullskala utan det delas in i två etapper: Etapp 1 med huvudplan, läktare och omklädningsrum(halva) samt halva parkeringsytan. Etapp två skall byggas senare med ungdomsplan samt en B-plan och en större parkering. Den nya klimatsmarta planen lät väldigt bra för oss men då Trelleborgs kommun inte hade förankrat det med det enda företaget som kunde göra denna variant fick man avbryta upphandlingen och göra en ny. Ytterligare ett halvår försvann för Pingvin. Löfte fyra var ytterligare ett halvår dvs till sommaren 2023 skall det stå klart. Även detta är nu utom räckhåll, och vi kan förvänta oss ytterligare förseningar.

 

Pingvins styrka genom alla år har varit sammanhållningen och gemenskapen. De äldre spelarna tar hand om de yngre. I samband med träningar och matcher har spelare, föräldrar och andra engagerade samlats kring klubbstugan och grillen. Man har kollat på varandras träningar, man har hjälpts åt. Detta förstörs från grunden då hela föreningen splittras.

 

Klubben har, framgångarna till trots, fått allt svårare att både rekrytera och behålla spelare i barn- och ungdomslagen. Att hålla rugbyträning på en liten gräsplan omgiven av fotbollsspelande barn, utan möjlighet för föräldrar och kompisar att samlas naturligt, gör det svårt att sprida den känsla av gemenskap som blivit Pingvins signum under de 60 år klubben funnits.

 

Publiken på hemmamatcherna är betydligt mindre än under Pilevallen-tiden. Vi har försökt locka publiken ut till Gylle med pausunderhållning, gratis dubbeldäckarbuss från centralen, sponsorbiljetter och fribiljetter till Gylle-borna, men effekterna är ändå betydligt lägre publiktal och därmed också lägre intäkter både av inträde och av försäljning (grill, kiosk, bar och shop). Med minskad gemenskap följer färre medlemmar och därmed också lägre medlemsintäkter. Pingvin har i många år haft en stabil ekonomi och ett stabilt medlemsantal. Vi har lockat spelare i alla åldrar. Nu kämpar vi för klubbens överlevnad. För första gången på väldigt många år sliter vi med ett hål i budgeten, som nästan helt är kopplad till effekterna av vår hemlöshet.  

Whiskyglas med Pingvins logga
2023-03-19 19:06
Exempel till vänster, till höger med PRC logga (men utan svart bakgrund)

Nu erbjuder vi möjligheten att köpa snygga whiskyglas med Pingvins klubbmärke. 

Första omgången säljer vi 50 glas. Du kan beställa ett eller flera för endast 150:-/st.

Vi behöver komma upp i minst 40 glas för att kunna beställa. Glasen kan naturligtvis användas till vilken dryck som helst. 

Genom att boka dina glas senast 10 april här LÄNKEN förbinder du dig att förskottsbetala dina glas när vi kommit upp i rätt antal.
Vi hör av oss när det är dags. 

Sportadmin appen
2023-03-14 17:11

Idag har vi skickat ut en inbjudan till alla medlemmar att ladda hem sportadmins medlemsapp.

I den kommer man att ha full koll på alla aktiviteter som händer i föreningen och för ens lag men också aktuella erbjudande från våra sponsorer som vi kommer att lägga ut efterhand. I appen har ni även ert digitala medlemskort. 

Med sportadmins medlemsapp kommer vi att enklare kunna nå ut till er medlemmar och ni kommer även att ha bättre koll på vad som händer och vilka erbjudande från våra sponsorer som finns just nu!

Sponsorerbjudande hittar man under medlemskort/erbjudande

 

Den kommer naturligtvis att byggas på efterhand!

Intervju med Pingvins nya sportchef
2023-02-10 10:20

Hej Tim Schumacher, 

 

Du är ny sportchef i Pingvin Rugby Club efter Mark Stacey, och vi tänkte låta våra medlemmar veta lite mer om både dig och posten som sportchef. 

Du har en gedigen rugbybakgrund. Berätta lite om din spelarkarriär.

För nästan 30 år sedan och hittade jag sporten som jag älskar. Det hände direkt från första

handslaget med den största och mest skrämmande person jag någonsin sett, Puck, min första tränare. 

De följande 6 åren handlade om hårda träningar, ännu hårdare matcher och så klart roliga  3:e halvlekar. ”The Pigs” som mitt första lag hette, var inte riktigt kända för kvaliteten på sitt rugbyspel, utan mer för att upprätthålla rugbyns värderingar tillsammans med en fantastisk klubb och lagkänsla. Jag har fortfarande mycket kontakt med mina lagkamrater därifrån. Min rugbykarriär fortsatte genom 5 andra klubbar i Nederländerna ända upp till elitnivå. Jag spelade 48 landskamper för Holländska landslaget och fick även äran att spela en match för Barbarians FC i England. Jag var också lagledare för landslaget 6 år efter jag slutat där. Sen jag flyttade till Sverige 2016 har jag även spelat  16 A-lagsmatcher med Pingvin och varit damlagstränare i 3 år. Under vintern kör jag styrketräning på Oasen-gymmet med ungdoms- och damlagsspelare. 

 

Vad är det viktigaste för en klubb tycker du?

Det viktigaste med alla klubbar jag någonsin för har spelat för har varit rugbykänslan. Lagkänslan. Klubbkänslan. Supportrarna som stod bakom oss. Motståndarna som respekterade oss. Domarna som vi alla respekterade.

När jag först kom till Pingvin (landskamp Sverige – Holland i 2009) såg jag samma sak här. En klubb där det kändes som att alla engagerade sig och som hade en mysig klubbstuga.

 

Nu har vi tyvärr inte kvar Pilevallen och klubbstugan längre. 

Nej, efter kommunens planering som tvingade oss att flytta ut till Gylle har jag börjat märka att vi går åt fel håll. Positivt var så klart att herrlaget vann SM-guld 2022, men förutom det så har det inte gynnat oss. 

Vi hade innan flytten byggt upp bra ungdomssektion och ett damlag, men antalet ungdomar har minskat och damlaget spelar nu 15-manna med Skånelaget. Supportrar har svårare att ta sig till Gylle för att stötta sina lag. Det kan låta negativt, men det är faktiskt en logisk konsekvens av flytten till Gylle. Något måste förändras!

 

Hur är dina tankar angående förändringar?

Efter att styrelsen bad mig ta över efter Mark Stacey såg jag min chans att hjälpa till att ta klubben tillbaka till sin forna glans. Efter ett kort analys har jag tillsammans med styrelsen kommit överens  om att jag ska fokusera på följande:

  1. Avlasta styrelsen från alla uppgifter som är direkt relaterade till själva rugbyspelandet. Jag kommer inte att ingå i styrelsen, utan bara rapportera till den. Alla administrationssuppgifter jag tagit på mig att sköta kommer att göra det roligare och lättare för styrelse, tränare, lagledare och spelare att göra det de faktiskt vill göra. Jag kommer också lägga tid på att hitta ännu fler som vill hjälpa till. Vi behöver bli fler som engagerar oss och få tillbaka Pingvin-känslan.
  1. Jag tar över nästan all (digital) administration från alla lag. Anmälningar, antidoping, SRF, RF-SISU och mer. Detta kommer att göra att lagledarna kan spendera mer tid ute med laget istället för att sitta bakom sina datorer.
  2. Jag vill få med fler PRC-spelare i landslaget, vilket landslag som helst. Jag har ingen aning än varför spelarna inte är inbjudna eller inte åker på läger, men jag tycker det är sorgligt att våra spelares kvaliteter inte används internationellt. Detta måste förändras!

 

Vad vill du säga till alla Pingvinare inför 2023?

Mycket av ovanstående kan jag göra själv, men till flera andra saker behöver jag/vi hjälp från alla som bryr sig om Pingvin. Kom till matcherna i Gylle, gör en liten insats där det behövs, kolla på hemsidan eller följ oss på fb där vi lägger ut information, hjälp till med burksortering eller prata med vår ungdomsansvarige om han behöver hjälp på sina träningar. 

Känner du till någon eller är du själv någon som vill prova på rugby, sponsra klubben (med vad som helst), hjälpa till med något? Bara hör av dig, alla är välkomna.

 

Till sommaren har vi förhoppningsvis en ny plan och läktare norr om City Gross. Där ska vårt nya rugbyliv byggas upp. Ingen kan göra detta på egen hand, men tillsammans kan vi göra mycket. 

 

Kontaktuppgifter: 

Tim Schumacher

sportchef@pingvin.nu

Tel.073 9277403

Hemsidan: www.pingvin.nuSpelarsponsring/Riddarhem
2023-01-26 17:41

Redan innan vi hann annonsera och starta upp årets spelarsponsring så gick företaget Riddarhem in och högg sponsringen på spelaren Sigge Petersson i Seniorlaget!

 

Varmt välkomna som sponsor säger vi till Riddarhem!

https://www.facebook.com/riddarhem/

https://www.instagram.com/riddarhemfastigheter/

 

Om det är fler som vill säkra sin sponsorplats för en specifik spelare så kontakta sponsoransvarig@pingvin.nu för mer info.

 

Inom kort skall vi också se till att få lagt upp nya fräscha spelarfoton och mer info om spelarsponsringen kommer också snart!

INFO HÄR
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra grupper
Mixed Ability, 19/09 11:42 
U8, 07/10 14:31 
U10, 04/10 20:46 
U14, 04/10 20:38 
Minis (U4-U6), 04/10 16:49