SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pingvin Rugby Club

Bli medlem i Pingvin Rugby Club
INFO HÄR
Pingvin framåt
2023-09-18 13:52

I helgen hade styrelsen ett planeringsmöte dels för att sätta en vision för 2030 men också för att planera mer detaljerat för kommande år.

Det har ju varit lite negativa nyheter den sista tiden från Pingvin och med det lite skriverier kring vår situation. Mycket av våra problem kan vi härleda till situationen utan någon hemmaplan som vi varit vana vid tidigare. Situationen utan klubbhus och hemmaplan var hela tiden tänkt som ytterst tillfällig och det innebar att vi gjorde för många tillfälliga lösningar och inget helhetsgrepp som vi skulle gjort om vi visst att det skulle bli 3 år utan hemmaplan. Dock ser vi nu en ljusare framtid framför oss igen med den nya arenan nära inpå, gräset växer sig grönt och byggnaderna blir mer och mer klara för varje dag.

Visionerna för 2030 är väldigt stora och kommer att kräva mycket arbete men är inte omöjliga. Alla handlar om hur vi skall växa som förening och hur vi kan bli ett naturligt rugbycentrum för Svensk rugby. Visionerna har vi börjat bryta ner och sätta mål och aktiviteter på och vi kommer efter nästa planeringsmöte (8/10) att publicera alltihop på ett tydligt sätt kring våra visioner och mål framöver men det finns många positiva saker i föreningen som sker just nu. Det kommer alltid något gott ur kriser. 

 

Styrelsen beslöt också en del saker som skall prioriteras under hösten och det är

- Värvning av fler ungdomsledare/tränare 

- Verkställa etableringen av den nya seniortränaren

- Etablera en ny junior/Academygrupp med tränare och lagledning för att säkerställa egna F15, F18, U16, U18 lag och framförallt se till att de får speltid.

 

Lite positiva saker som händer för Pingvin med den nya arenan är att vi kan arrangera landskamper igen. Vi kommer att återstarta rugbyskolan och förhoppningsvis kommer vi att få tillbaka vår kära publik i lite större skara igen. Om planerna med ny klubbstuga går i lås kommer vi också kunna ordna bra träningsläger och samlingslokaler för utbildningar mm. Men kanske det viktigaste av allt vi kommer att få möjlighet at bygga vår klubbtillhörighet och sammanhållning igen som vi saknat sedan flytten.

 

Pingvin lever i allra högsta grad och den kris vi är i/har varit i leder också till ett sunt förändringsarbete som nu är påbörjat. Vi märker också ett ökat intresse att spela rugby bland barn och ungdomar sedan vi flyttade träningarna till Fagerängen och vi förväntar oss att det kommer öka ytterligare när vi har vår egen arena igen.

 

För de som känner att de vill vara med i den förändring/omstart som kommer med den nya arena så kontakta oss gärna i styrelsen. Pingvin kommer starkt tillbaka och behöver alla krafter vi kan för att vända det snabbt och för att vi skall kunna hantera alla goda ideer som ramlar in till klubben just nu. kontakta oss på styrelsen@pingvin.nu om ni vill hjälpa till och vara med något som kommer att bli väldigt roligt och där det kommer att hända mycket positivt.

Pingvin drar sig ur herrallsvenskan
2023-09-13 19:45
Tyvärr måste vi meddela att våra herrar är tvungna att dra sig ur herrallsvenskan pga skador och tappade spelare i förstaledet. Vi har under en tid försökt hitta akuta lösningar men ser inte att vi kan klara av höstens matcher och vill därför meddela detta så tidigt som möjligt.
Vi har meddelat övriga klubbar och förbundets tävlingskommitté om beslutet ikväll. 
Bristen på förstaledare inom Svensk rugby är uppenbar och det kommer att bli ett fokus för oss i Pingvin att lösa inför kommande år för klubben.
Vi har också de senaste åren haft en väldigt bekymmersam situation då vi inte haft vår egen arena/klubbhus och vi tappat många spelare både på senior men även på ungdomssidan som kanske kunde fyllt denna luckan som öppnat sig. Vi är nu inne på tredje året utan egen plats och nu ser vi tyvärr resultaten av att vår klubb splittrats. Vi hoppas verkligen att vår nya arena skall dra nya och gamla krafter till klubben och att vi kan komma tillbaka mycket starkare än vi varit.
 
Styrelsen och lagledningen är mycket ledsna över situationen men vi har lagt ner själ och hjärta i att försöka lösa detta men inte fått ihop en hållbar lösning inför hösten.
Redan på Söndag kommer styrelsen att hålla ett extra planeringsmöte inför nästa år men också med fokus på Pingvin 2030.
 
Vi vet att det finns många där ute som bryr sig om Pingvin och dess mående och framtid. Vi hoppas att ni vill engagera er. Kontakta styrelsen@pingvin.nu eller om ni vill engagera er i styrelsen så kontakta valberedningen@pingvin.nu
 
Vi behöver alla krafter vi kan uppbåda kanske framförallt inom ungdomssidan och styrelsen så tveka inte att ta kontakt med oss för att engagera er, ingen hjälp är för liten utan all hjälp är välkommen. Vi har en spännande framtid med nya arenan framför oss och det kan bli en väldigt rolig resa!
 
Har ni direkta frågor kring att herrlaget dragit sig ur serien så skicka de till ordforande@pingvin.nu 
 
/Styrelsen 
Pingvin RC
Vi söker ledare till Gå Rugby
2023-09-05 11:47

Pingvin söker ledare för Gå Rugby med en träff i veckan. Se filmen för att se vad Gå Rugby är.

 

Inga förkunskaper krävs men gärna ett glatt humör och möjlighet att närvara ett tillfälle i veckan.

 

Intresserad kontakta ordforande@pingvin.nu

Mixed Ability Träningar
2023-08-29 13:21

Vårt härliga gäng i Mixed Ability tränar varje Söndag vid Söderslättshallen mellan 13-14!

 

Häng gärna på och träna med oss!

Allsvenskan Herr PRC-Lugi
2023-08-25 07:59
Foto: Christer Thorell

Nästa hemmamatch i HerrAllsvenskan den 2 September Avspark 16:30.

Entre 100:- för de över 18. Under 18 gratis.

 

Shop, Grill och Bar öppet. Kom och stötta våra pågar!

Börja träna rugby!
2023-08-22 09:23

Nu har Höstens träningar dragit igång för våra ungdomar!

Vi välkomnar alla som vill prova på eller komma tillbaka till rugbyn igen.

Vi tränar på Fagerängen(Se bild)

 

Måndagar och Onsdagar

För de minsta 4 år till 6 (Minis) är det träning 18-19

För 7-8 år (U8) är det 18-19

 

För de som är mellan 9-14 år (U10,U12,U14) är det mellan 18-19:30

 

Varmt välkomna att träna med oss i Pingvin RC

INFO HÄR
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra grupper
Mixed Ability, 19/09 11:42 
U8, 07/10 14:31 
U10, 04/10 20:46 
U14, 04/10 20:38 
Minis (U4-U6), 04/10 16:49