SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pingvin Rugby Club

Rugbygymnasium

Rugbygymnasiet i Trelleborg ger dig möjlighet att satsa på rugby samtidigt som du får en gymnasieutbildning. Du kommer till en välskött verksamhet med engagerad tränar- och ledarstab.

 

from 2024 kommer Pingvin Rugby Club att driva ett rugbygymnasium tillsammans med Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. På denna sidan kommer du att hitta information som berör rugbygymnasiets rugbysida men också länkar till skolans information om utbildningen.

Skolans hemsida hittar du här Via denna länk kommer ni snart att hitta en länk till Lokal idrottsutbildning (LIU)- Rugby.

 

För att kunna bli antagen till LIU så måste man först ha kommit in på sin gymnasielinje som man söker. I sin gymnasieansökan anger man även sitt val till LIU- Rugby.

Intaget sker i första hand lokalt, därefter regionalt, nationellt och internationellt.

 

Rugbygymnasiet i Trelleborg vänder sig till dig som brinner för din idrott. Du ska ha en stark vilja och ambition att klara både gymnasiestudier och mycket hög individanpassad rugby parallellt.

Vi vill genom vår satsning få fram blivande seniorspelare och/eller ledare/domare. Därför har Pingvin RC i samarbete med skolan ett upplägg där du ges de möjligheter och förutsättningar som krävs för att klara både skola och rugby. Det är viktigt för oss att du efter gymnasieåren står väl förberedd inför framtiden, idrotts- såväl som utbildningsmässigt.

 

Ansökning

Vi vänder oss i första hand till spelare i Skåne och speciellt närområdet i Trelleborg men självklart är spelare från andra kommuner också välkomna att söka. Även spelare från utomlandet kan söka sig till vårt Rugbygymnasium.

 

För att vara aktuellt för antagning till Rugbygymnasiet i Trelleborg ska du

- Vara behörig för gymnasiestudier

- Kunna ta ett stort egenansvar för din utveckling inom såväl Rugby som skola.

- Vilja spela rugby på hög nivå och vara redo för individanpassad utbildning

 

En del elever kan behöva flytta hemifrån för att kunna gå på rugbygymnasiet. Att bo, studera och träna hemifrån är ingen enkel kombination. Det innebär att dessa elever för först gången får klara sig själva. Detta krävs vilja, ambition och självdisciplin om du vill nå goda resultat.

 

Utbildningen

Vi jobbar hårt och fast med att se hela individen, träning, kost, sömn och inte minst skolarbetet.

Träningen kommer i huvudsak att bedrivas på vår nya arena som är under uppförande 2023.

 

Stöttning utanför idrotten är viktigt för oss, att som 16-åring flytta hemifrån och sköta boende, skola och rugby är inte bara utmanande utan också utvecklande mentalt och socialt. Pingvin RC har en ambition att stötta dig även i det som inte rör det rent idrottsliga, allt för att du och dina föräldrar ska känna trygghet i din rugby– och skolsatsning. För att lyckas med detta ska vi försöka skapa bästa möjliga förutsättningar för dig genom att erbjuda stödperson.

 

 

Träning & Presentation

Presentation av träning och upplägg kommer vi inom kort att presentera här.

 

Lunch serveras i skolan.

 

Instruktör

Karl Savimaki

 

Kontakt

 

Rugbygymnasium

Pingvin RC

Karl Savimaki

Mail: Ungdomsansvarig@pingvin.nu

 

Ansvarig Lärare på Gymnasiet

Rickard Mattsson

E-post: rickard.mattsson@trelleborg.se